Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
egyevnemetben

Első hetem az iskolában.

Szentes Noémi · 6 hónapja
Sziasztok!
Meg volt az első hetem az iskolában. Nagyon jó és praktikus rendszerük van.
A tanárok fiatalok,rugalmasak és kedvesek. A könyveket nem kell minden évben drágán megvásárolni hanem a kapott tanszert év végén vissza kell adni makulátlan állapotban és nem hiszitek el de,működik. Az új könyveket mindig az első diák gondosan beköti hogy utána még többen is tudják használni.
A telefon az egész iskola területén TILOS még a szünetekben is! De ez is tökéletesen funkcionál és igazából érthető is. 
Nekem először nagyon furcsa volt,mentem a folyosón és mindenki bámult és nem tudtam miért,aztán leesett : a kezemben volt a telefon. :) Van értelme higgyétek el,nekem még előnyömre is válik mivel a diákok beszélgetnek egész nap így könnyebb barátkozni is. 
A büfét nem lehet össze hasonlítani az otthonival. Harmadik nap jutottam el a büféhez és ledöbbentem : lazacos szendvics,gyümölcssaláta,lekváros kenyér,perec,kávé amit csak szemed szád kíván. A tanulók oda lépnek az étkezőhöz kiveszi amit szeretnének és mennek a pulthoz megmutatni mit fizetnének. Zseniális.
Az osztályom kedves,segítőkész,a tanárok nem különböztetnek meg a német tanulóktól ami jó de nehéz.
Itt mindenki két nyelven tanul (legalább). Angol és Francia/Latin. Nem mondom hogy nem fárasztó németül angolt és franciát tanulni de, bárhol és bármikor képes vagyok elaludni.
A családomhoz sikerült beilleszkednem,már tényleg családtagnak érzem magam ezt főként a nővéremnek köszönhetem mert vele nagyon jó a kapcsolatom.
A honvággyal ritkán küzdök és akkor is gyorsan el tűnik, szerintem különleges és csodálatos érzés cserediáknak lenni! :)
Köszönöm hogy elolvastad és további jó hetet.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Szentes Noémi
Sziasztok! A nénetországi csereévemről fogok nektek beszámolni,olvassátok élvezettel.